En lang kebab laget av kjøttdeig og grillet over åpen flamme. Serveres med vårt nydelige nybakte lavash-brød, grillede grønnsaker, ferske urter og en spesiell tyrkisk pizza.
Historien om adana-kebab
Ifølge legenden ble den første Adana-kebaben laget i den femte største byen i Tyrkia –Adana – og derfra har den også fått navnet sitt. Adana-kebab er typisk tyrkisk mat fra det sørøstlige Tyrkia.
Rullekebab med kjøttdeig av biff eller lam grillet på spyd. Serveres med tyrkisk naturellyoghurt, grillede tomater, paprika og ekte tomatsaus.
Historien om beyti-kebab
Legenden sier at Beyti Güler – eieren av en berømt tyrkisk restaurant – besøkte Sveits i 1961 og ble imponert over måten en lokal kokk forberedte kjøttet på. Han ble så inspirert at han tok det han hadde sett og tilpasset retten til de tyrkiske smaksløkene. Slik ble Beyti-kebaben til.
Døner-kebab, som er en av våre favorittkebaber, er laget av enten storfe-, lamme- eller kyllingkjøtt som er grillet på et stående spyd, servert med grønnsaker etter valg og sausen du foretrekker.
Historien om døner-kebab
Døner-kebab var kjent allerede i det 17. århundre f.Kr. Den var en favoritt for blant annet Aristoteles og Homer. Den eneste forskjellen var at på den tiden ble den grillet liggende. I det 19. århundre forsøkte den tyrkiske kokken Iskender Efendi å grille den stående. Den nye tilberedningsmåten ble fort populær blant folk.
I motsetning til Døner-kebab brukes det tykke skyver av lammekjøtt i Iskender-kebaben. Den serveres med vårt eget nydelige lavash-brød og tyrkisk naturellyoghurt og toppes med hjemmelaget tomatsaus og geitost.
Historien om Iskender-kebab
Den kreative tyrkiske kokken Iskender Efendi som oppdaget den vertikale grillingsmetoden er også denne kebabens oppfinner. Iskender-kebab er den mest populære kebaben nord i Tyrkia.
… og resten er, som det sies, historie.
Små og saftige biter av lammekjøtt på spyd, grillet på åpen flamme. Servert med grillede tomater og løk, fersk grønn salat, gulrot og sitron. Og alt dette på vårt eget nybakte lavash-brød.
Biter av lam, storfe eller kyllingkjøtt som sammen med grønnsaker (tomat og løk) grilles på spyd. Serveres med vårt eget nybakte tyrkiske brød og tyrkisk naturellyoghurt.
En lang kebab laget av kjøttdeig og grillet over åpen flamme. Serveres med vårt nydelige nybakte lavash-brød, grillede grønnsaker, ferske urter og en spesiell tyrkisk pizza.
Historien om adana-kebab
Ifølge legenden ble den første Adana-kebaben laget i den femte største byen i Tyrkia –Adana – og derfra har den også fått navnet sitt. Adana-kebab er typisk tyrkisk mat fra det sørøstlige Tyrkia.
Rullekebab med kjøttdeig av biff eller lam grillet på spyd. Serveres med tyrkisk naturellyoghurt, grillede tomater, paprika og ekte tomatsaus.
Historien om beyti-kebab
Legenden sier at Beyti Güler – eieren av en berømt tyrkisk restaurant – besøkte Sveits i 1961 og ble imponert over måten en lokal kokk forberedte kjøttet på. Han ble så inspirert at han tok det han hadde sett og tilpasset retten til de tyrkiske smaksløkene. Slik ble Beyti-kebaben til.
Døner-kebab, som er en av våre favorittkebaber, er laget av enten storfe-, lamme- eller kyllingkjøtt som er grillet på et stående spyd, servert med grønnsaker etter valg og sausen du foretrekker.
Historien om døner-kebab
Døner-kebab var kjent allerede i det 17. århundre f.Kr. Den var en favoritt for blant annet Aristoteles og Homer. Den eneste forskjellen var at på den tiden ble den grillet liggende. I det 19. århundre forsøkte den tyrkiske kokken Iskender Efendi å grille den stående. Den nye tilberedningsmåten ble fort populær blant folk.
I motsetning til Døner-kebab brukes det tykke skyver av lammekjøtt i Iskender-kebaben. Den serveres med vårt eget nydelige lavash-brød og tyrkisk naturellyoghurt og toppes med hjemmelaget tomatsaus og geitost.
Historien om Iskender-kebab
Den kreative tyrkiske kokken Iskender Efendi som oppdaget den vertikale grillingsmetoden er også denne kebabens oppfinner. Iskender-kebab er den mest populære kebaben nord i Tyrkia.
… og resten er, som det sies, historie.
Små og saftige biter av lammekjøtt på spyd, grillet på åpen flamme. Servert med grillede tomater og løk, fersk grønn salat, gulrot og sitron. Og alt dette på vårt eget nybakte lavash-brød.
Biter av lam, storfe eller kyllingkjøtt som sammen med grønnsaker (tomat og løk) grilles på spyd. Serveres med vårt eget nybakte tyrkiske brød og tyrkisk naturellyoghurt.